Pokličite: 031 77 44 11 | Email: nena@grafein-logia.com

Vpliv alkohola na pisavo

Alkohol zmanjšuje zavore, ki povzročajo večji in hitrejši rokopis. Kadar je stopnja zastrupitve povečana, pisanje postane bolj nerazločno. Pojavi se ekstremna velikost in razmiki.

Alkohol vpliva na splošno poslabšanje v daljšem časovnem obdobju.

Bolezen rokopis poslabša, medtem ko se rokopis dejansko izboljša, kadar je pisec, ki stalno vnaša alkohol v telo, vinjen. Kadar je tak pisec trezen se rokopis še poslabša. Stopnja, da alkohol negativno vpliva na posameznikovo pisanje je odvisna od zaužite količine alkohola, stopnje alkohola v krvi pisca in splošno telesno stanje ter njegove ali njene tolerance za alkohol.

Ko je oseba močneje vinjena, trpi motorična koordinacija, koncentracija in ravnotežje pa se zmanjšujeta, kar bo zagotovo vplivalo na rokopis.

Pri močni zastrupitvi z alkoholom, pisec po vsej verjetnosti ne bo izgubil moč oprijema. Dokazano je bilo, da so avtomatizirane naloge (pisanje) relativno enostavne za osebo, ki je pod vplivom alkohola. To tudi nakazuje, da se podpis, kot močno podzavestna navada lahko proizvaja z relativno natančnostjo. Pisec ima le morda težave pri poravnavi in izhodišču, tako, da se podpis proti koncu ponavadi »obeša«.

 

Vplivi alkohola na rokopis