Pokličite: 031 77 44 11 | Email: nena@grafein-logia.com

PIŠKOTKI

Z uporabo naše strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. Spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013, je prinesel nova pravila glede uporabe piškotkov, shranjenih na računalniku. Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki na strežniku prepoznajo vaš računalnik. Piškotke uporabljamo za beleženje statističnih podatkov o delovanju strani, za delovanje maila in zaradi boljše uporabniške izkušnje. 

Avtor ...

Oseba postane avtor, ko ustvari individualno intelektualno stvaritev s področja književnosti, znanosti ali umetnosti, ki je na kakršenkoli način izražena. In tako v trenutku, ko nekdo na tak način postane avtor, že uživa popolno pravno zaščito. In za to mu ni treba storiti prav ničesar več. Ni mu potrebno izpolnjevati formularjev, podpisovati pogodb, iti v goste k notarju, plačevati registracij avtorskega dela ali plačevati kakšnih pristojbin.

Z nastankom avtorskega dela nastanejo tudi avtorske pravice.


Pravice

Če avtor svojih pravic ne prenese na drugo osebo s pisno pogodbo ali vsaj pisnim soglasjem, vse pravice ostanejo njegove. Tako ni nobene potrebe po kakršnemkoli aktivnem pridržanju avtorskih pravic. In ker stavek ‘Vse pravice pridržane’ ne nudi avtorju nobenega dodatnega pravnega varstva, enostavno ni potreben. Avtorsko in vsebinsko zaščitena je stran kot celota in po posameznih podstraneh. Vse informacije in podobe, vsebovane na teh spletnih straneh, so predmet avtorske zaščite in drugih oblik zaščite intelektualne lastnine, v mejah veljavnih predpisov. Prepovedano je kakršno koli prepisovanje, razmnoževanje ali drugačno razširjanje, razen izključno za osebno uporabo in v nekomercialne namene s pisnim soglasjem avtorja, pri čemer se morajo ohraniti tudi vsa navedena opozorila o avtorskih ali drugih pravicah. Besedila in slikovnega gradiva ni dovoljeno kakorkoli hraniti v digitalnih arhivih, mrežnih diskih in podobno. Za zapis opozorila na teh spletnih straneh obstoja soglasje; © 2009 – Pečanac in Rakun, odvetniška družba d.o.o.